Veiling tankstations 2019

Veiling tankstations levert 33 miljoen op, pompen aan A15 en A18 blijven bij zelfde uitbater

DODEWAARD/ OPHEUSDEN - De veiling van negentien tankstations heeft de overheid deze week 33 miljoen euro opgeleverd. Het tankstation langs de A15 tussen Dodewaard en Ochten - in de richting Tiel - blijft ook de komende vijftien jaar in handen van Shell. Ook de pomp aan de A18 bij Didam blijft bij dezelfde uitbater, te weten Texaco. 

Multinational telde woensdag bij de landelijke veiling van tankstations ruim 8,1 miljoen euro neer, om de exploitatie van de pomp langs de A15 de komende vijftien jaar te blijven verzorgen. De plek langs de A18 leverde voor dezelfde periode een huurprijs van ruim 3 miljoen euro op. 

Alle tankstations langs de hoofdroutes in Nederland worden om de vijftien jaar geveild. 

Hoogste bedrag

De grote brandstofmaatschappijen leveren dan een gesloten enveloppe met een bieding aan, het hoogste bedrag verwerft de rechten.

Van de negentien stations die onder de hamer kwamen, kregen er drie een nieuwe uitbater. Oliemaatschappijen legden in totaal bijna 162 miljoen euro op tafel. De pomp langs de A15 hoort tot de locaties die de meeste winst opleverden: ruim 2 miljoen euro. Voor het tankstation langs de A28 bij Zwolle werd door de huidige exploitant Shell veel geld geboden, goed voor de grootste winst: 6,1 miljoen. 

Het hoogste bedrag dat de overheid opstrijkt, is de dik 22 miljoen die Shell betaalt om het tankstation aan de A1 tussen Hilversum/ Almere en Amsterdam te mogen exploiteren. 

Bron: gelderlander.nl Auteur: Bernardo van Hal

Tankpersoneel / Ready 4 You gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.